Frågor och svar

Här kommer svar på vanliga frågor från våra besökare:

När öppnar ni?
Storänget öppnar 2 timmar före varje föreställning. Då finns hantverkare och utställare på plats samt våra värdar och värdinnor.

Vad kostar det att besöka utställningar och hantverkare?
Att besöka våra utställare och hantverkare på Storänget kostar ingenting, det är bara teatern som du behöver betala inträde till.

Kan jag betala inträde med kontokort?
Nej, tyvärr inte. Vi tar enbart emot Swish eller kontant betalning.

Måste jag förboka biljetter om jag vill avvakta vädret?
Nej det behöver du inte. Du kan köpa din biljett direkt in entrén till Storänget.
På vårt instagramkonto får du varje dag en live-rapport om vädret, så följ oss gärna där!

Kan jag förboka vart jag vill sitta?
Nej det kan du inte, det är onumrerade platser och du får tillgång till dessa 30 minuter före föreställningen. Du får även sitta i gräset bredvid parkettplats om du hellre vill det. Men vi har plats för 1000 personer på parkettplats så det finns gott om sittplatser!

Finns hörselslinga?
Ja! Den löper längs med mittgången.

Ser jag scenen oavsett vart jag sitter?
Absolut! Parkettplats ligger i en svag sluttning mot scenen.

Får jag använda paraply vid regn?
Nej det får du inte då dessa kan störa dem som sitter bakom dig. Om det skulle bli regn har vi ponchos till försäljning, annars rekommenderar vi att du packar med regnkläder.

Ställer ni in vid dåligt väder?
Nej, vi har hittills aldrig ställt in en föreställning på grund av dåligt väder. Däremot kan vi behöva anpassa oss vid åska, till exempel förlänga pausen eller senarelägga starten. Ibland spelar vi med genomskinliga ponchos för att skydda våra Nåsdräkter och vid regn spelar också våra musiker under tak.

Vad kostar parkeringen?
Parkeringen är gratis!

Behöver jag ta med mig något?
Vid kvällsföreställning rekommenderar vi filt och myggmedel. Det kan bli både kyligt och myggigt bredvid älven vid skymning. Vid dagföreställning är det bra med keps, extra vätska och solskydd.

Får jag fotografera?
Om du inte stör de runtomkring dig så får du fotografera, men filma får du inte. Telefoner önskar vi stängs av under föreställningen då dessa kan störa vårt ljud samt att vi vill ha din fulla uppmärksamhet!

Får jag ta med min hund?
Om du har hund med dig ska hunden vara kopplad och du får välja platserna vid staketet längst bak på parkettplats. Vi har hästar på och bakom scenen som vi inte vill bli skrämda eller störda, det kan också finnas besökare som är allergiska eller rädda.

Finns möjlighet att äta något innan eller under pausen?
Ja! Vi har café, kolbullar som steks på plats, bakad potatis (lokalt odlad) med olika röror, kiosk och du kan även ta med egen mat om du så önskar.

Finns hjärtstartare?
Ja, vi har hjärtstartare och HLR-utbildade personer i närheten.